Članak

Šarović: Očekivao sam dogovor u Neumu, treba unaprijediti izborni proces

Šarović je novinarima u Trebinju rekao da je vjerovao da će u Neumu stranke iz Federacije BiH postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.

SARAJEVO, (Patria) - Pitanje je hoće li oni koji u Neumu nistu postigli dogovor pristati na izmjene Izbornog zakona kojima bi se unaprijedio izborni proces, rekao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović u Trebinju, komentarišući kraj još jedne runde pregovora o izbornom zakonodavstvu.

Šarović je novinarima u Trebinju rekao da je vjerovao da će u Neumu stranke iz Federacije BiH postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH, te da time što u tome nisu uspjeli dovode u pitanje transparentnost i integritet izbora.

SDS je, kako kaže Šarović, za to da se ide sa manjim paketom kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona u BiH, jer bi time izbori bili pošteniji i odgovarali bi svim političkim stranama, a smatra da su za tu opciju i strani medijatori.

Šarović je dodao da su oni koju budu protiv tog malog paketa u suštini za ostanak starih pravila i postojećeg zakona.

"Ukoliko sada budu protiv toga znači da su nas obmanjivali sve vrijeme i da su praktično sretni što nisu usvojene izmjene izbornog zakonodavstva u BiH", rekao je Šarović.

#BiH