Članak

Okončan '2. Kick off zimski Cup': Više stotina dječaka iz cijele BiH pokazalo nogometne vještine

ŠF Kick Off, koja je inače i fokusirana za rad s najmlađom djecom od 5 do 12 godina

(Patria) - Na sportskim terenima Škole fudbala Kick Off u Sarajevu održan je 2. malonogometni turnir Kick Off Cup. Uspješna organizacija turnira realizovana je od škole fudbala Kick Off iz Sarajeva.

ŠF Kick Off, koja je inače i fokusirana za rad s najmlađom djecom od 5 do 12 godina, prepoznala je važnost sporta i fizičkih aktivnosti za razvoj djece te očuvanje njihovog tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Svoje učešće na 2. Kick off zimskom Cup-u uzelo je 50-ak ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine, a najbolje ekipe nagrađene su medaljama i peharima, kao i najbolji pojedinci turnira.

Turnir je održan za četiri generacije. Svoja nogometna znanja i vještine pokazali su dječaci godišta 2012., 2013., 2014. i 2015.

Novost ove godine je da pobjednici u kategoriji 2014. godište putuju potpuno besplatno na “Dragan Mance Cup’ najveći i najprestižniji dječji fudbalski festival. Ovu nagradu dobila je ekipa Sparte iz Sarajeva, koji su osvojili prvo mjesto.

Inače,  Škola fudbala Kick Off potpisala je sporazum o sportsko-poslovnoj saradnji „KICK OFF-a“ i Sportskog udruženja "Dragan Mance Cup" iz Beograda.

Uz sve nagrade koje su podijeljene ove godine za najboljeg igrača ‘Kick Off Cup-a’ za 2022. proglašen je Smail Muminović iz ekipe UNIS-a. Ekipa UNIS-a osvojila je i najveći broj medalja, a u tri kategorije su igrali finalne mečeve. 

SVI POBJEDNICI

Generacija 2015.

1. ŠF TANGO I.S
2. ACADEMICA SARAJEVO
3. KICK OFF SARAJEVO

NAJBOLJI GOLMAN: HARUN KATICA /ACADEMICA/
NAJBOLJI IGRAČ: LAZAR PANDUREVIĆ /TANGO/

Generacija 2014. 

1. SPARTA SARAJEVO 
2. UNIS VOGOSĆA 
3. TEMPO ILIJAŠ CRNI LABUD

NAJBOLJI GOLMAN: DŽENIS HODŽIĆ/UNIS/
NAJBOLJI IGRAČ: ARMAN ZULUM/SPARTA/

Generacija 2013.

1. BISER SARAJEVO 
2. UNIS 1 VOGOŠĆA
3. UNIS 2 VOGOŠĆA

NAJBOLJI GOLMAN: HAMZA HASANOVIĆ/ UNIS/
NAJBOLJI IGRAČ: HAMZA MAREVAC/BISER/

Generacija 2012.

1. UNIS VOGOŠĆA
2. TIKI TAKA MOSTAR
3. HRASNICA JUNIORS 

NAJBOLJI GOLMAN: IVAN BATARILO/TIKI TAKA/
NAJBOLJI IGRAČ: AMAR KURBAGIĆ/UNIS/

#Sport