Članak

Deponija Uborak na čekanju, Kordić ne poštuje procedure

Ništa od kredita.

SARAJEVO, (Patria) - Mostarski gradonačelnik Mario Kordić na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara zatražio je da se dnevni red uvrsti odluka o kreditnom zaduženju od pet milijuna eura za deponiju Uborak, s obzirom na to da su postojeći kapaciteti popunjeni. Nakon sat rasprave, odluka nije dobila potrebnu većinu.

- Ovdje nije riječ da je netko protiv zaduženja Grada Mostara. Vijećnici su samo tražili da se ispoštuju procedure poslovnika gdje radna tijela i odbori Gradskog vijeća moraju razmatrati, ne može na Gradsko vijeće doći sam prijedlog odluke da nije prošao ove odbore i ako ima potrebe, a jeste brzina u pitanju, možemo zakazati sjednicu Gradskog vijeća i za sedam dana, istakao je Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara.

Podsjetimo, početkom prosinca direktorica ureda EBRD-a u našoj zemlji potpisala je mandatno pismo s mostarskim gradonačelnikom i direktorom JP Deponija Mostar s ciljem rješavanja zbrinjavanja čvrstog otpada. Bio je to prvi korak ka rješavanju problema Deponije, nakog čega je trebala uslijediti i odluka o kreditnom zaduženju Grada Mostara koja danas ipak nije uvrštena na dnevni red Gradskog vijeća.

- Imamo vremenski pritisak kad je u pitanju deponija. Odluka koja je trebala biti donesena je, u tehničkom smislu, da se Gradsko vijeće slaže i da ćemo se zadužiti za provedbu plana prilagodbe. Ona nam je potrebna kako bismo sljedeći korak nastavili dalje u pregovorima s EBRD-om, pojasnio je gradonačelnik Mostara.

#BiH