Članak

Putin naredio vojsci: Nuklearno oružje stavite u stanje pripravnosti

Podsjećamo, Rusi su projektilima napali Kijev, vodi se žestoka borba za glavni grad Ukrajine.

(Patria) - Predsjednik Vladimir Putin naredio je ruskoj vojsci da nuklearno oružje bude u stanje pripravnosti zbog napetosti sa Zapadom oko Ukrajine!

Naredba, koju je objavila novinska agencija TASS, donesena je na sastanku Putina, ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.

"Visoki dužnosnici vodećih zemalja NATO-a također dopuštaju agresivne izjave protiv naše zemlje, stoga naređujem ministru obrane i načelniku Glavnog štaba ruskih oružanih snaga da prebace snage za odvraćanje ruske vojske na poseban način rada borbene dužnosti", rekao je Putin.

Nije jasno šta podrazumijeva “poseban način borbene dužnosti", piše Guardian.

U isto vrijeme ukrajinski mediji javljaju da Ukrajina danas potvrđuje mirovne pregovore sa Rusijom.

Podsjećamo, Rusi su projektilima napali Kijev, vodi se žestoka borba za glavni grad Ukrajine. Najžešće borbe vode se u gradu Vasilkivu, 30-ak kilometara južno od Kijeva, i Harkivu.

U Harkivu je pogođena stambena zgrada, poginula je žena. Projektil je pogodio bolnicu u Kijevu, poginuo je dječak (6). U granatiranju u oblasti Sumi poginula je djevojčica (7). Neke ruske banke su isključene iz SWIFT-a, Zapad je uveo još neke teške sankcije Rusiji Članice NATO-a odlučile su poslati još vojnika u države saveznice u istočnoj Europi   Nizozemska, Češka, Francuska i Slovenija najavile su pomoć Ukrajini u oružju, streljivu i opremi Rusi gađaju stambene zgrade i bolnice u kojima stradavaju civili Niz europskih zemalja zatvorilo je svoj zračni promet za ruske avione.

 

#BiH