Članak

U Prijedoru održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti

Druga poruka je ona koji treba poslati onima koji negiraju Dan nezavisnosti.

(Patria) - Na poziv predsjedavajućeg Skupštine grada Prijedora, Mirsada Duratovića, danas je održana Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u ovom gradu.

"U svom govoru želio sam poslati dvije važne poruke. Jedna je da su svi građani, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, prije 30 godina izglasali nezavisnost Bosne i Hercegovine. Budućim generacijama smo dužni prenijeti priče o časnoj borbi koju smo vodili braneći se od agresije koja je uslijedila. 

Druga poruka je ona koji treba poslati onima koji negiraju Dan nezavisnosti. Obilježavajući ovaj dan obezvrjeđujemo njihova negiranja nezavisnosti Bosne i Hercegovine i negiranja postojanja Bosne i Hercegovine.

Te poruke posebno su značajne zbog toga što ih šaljemo iz Prijedora, jer one se često čuju iz Sarajeva, ali rijetko iz gradova kao što je Prijedor i zato čestitam na hrabrosti i radu organizatorima ove svečanosti.

Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!", istakao je potpredsjednik Federacije Milan Dunović (DF).

Vojin Mijatović, potpredjednik SDP-a kazao je da je u punoj sali pozorišta u Prijedoru bila čast i zadovoljstvo predstavljati SDP BiH zajedno sa predsednikom Nerminom Nikšićem.

"Da nam živi naša jedina domivina Bosna i Hercegovina", napisao je Mijatović.

#BiH