Članak

Skupština KS: Na narednoj sjednici nova zakonska rješenja u oblasti borbe protiv korupcije

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao je održavanje 49. radne sjednice u utorak, 15. marta 2022. godine, sa početkom u 10:00 sati.

(Patria) - Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo zakazao je održavanje 49. radne sjednice u utorak, 15. marta 2022. godine, sa početkom u 10:00 sati.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo, kao i Nacrt Zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u KS.

Na prijedlog Vlade, u dnevni red ove sjednice su uvršteni i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o turizmu, o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, te o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke  o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekt „Javni prevoz Sarajevo e-Mobility“, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija za 2022. godinu.

Na dnevnom redu su, između ostalog, programi rada ustanova iz oblasti kulture, kao i institucija u resoru Ministarstva kulture i sporta, te izvještaji o radu kantonalnih uprava za inspekcijske poslove i civilnu zaštitu.

#BiH