Članak

SNSD poklekao u Višegradu, usvojen budžet i smjene u posrnulim javnim preduzećima

Već dugo se vodi sukob opozicije i načelnika.

SARAJEVO, (Patria) - Višegrad nakon dvije godine dobio budžet. SNSD-ov načelnik Mladen Đurović konačno je popustio, a njegov prijedlog budžeta skupštinska većina je sa 15 amandmana značajno izmijenila. Budžet opštine Višegrad iznosi 11,5 miliona maraka.

Odbornici skupštinske većine su mišljenja da je bilo potrebno da se izmijeni prijedlog budžeta koji je bio postavljen na socijalnim davanjima bez ikakvih investicionih jačih projekata. U tom pravcu načelniku je oduzeto pravo raspolaganja sa 800.000 KM.

Nakon devet sati rasprave načelnik je pozvao i odbornike SNSD-a da usvoje budžet sa amandmanima.

Već duže vrijeme u Višegradu traje pravi mali rat između načelnika i većine okupljene oko SDS-a. Kulminaciju je doživio smjenom većine rukovodilaca u javnim preduzećima, jer je 11 od njih 14 poslovalo sa gubitkom.

- Gubitak je prvenstveno nastao nekontrolisanim zapošljavanjem članova porodica i partijskih poslušnika okupljenih oko SNSD-a, i koji smo nastojali dijelom pokriti iz novog budžeta. Nema tog budžeta koji može podmiriti nedomaćinsko trošenje novca, kako je to navikao da radi načelnik svih građana, poručili su iz skupštinske većine.

Načelnik Đurović je prethodnih mjeseci pokušavao osporiti legalnost skupštinske većine što mu nije uspjelo.

#BiH