Članak

Tužilac Ljubić mora opravdati 72 dana pritvora za krim istražitelja

Prijava disciplinskom tužitelju.

SARAJEVO, (Patria) - Sve su prilike da će s čelne pozicije Tužiteljstva Tuzlanskog kantona otići Tomislav Ljubić čije je odjeljenje za organizirani kriminal radilo tako da se u najmnogoljudnijem kantonu uvelko formira Udruženje žrtava tuzlanskog tužilaštva, piše portal "TuzlaLIVE".

Jedan od već viđenih članova tog famoznog Udruženja je i Mirsad Hadžić iz Kalesije. Taj je istražitelj Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija sa posla, u uniformi, bez ikakve najave, stavljen u pritvor na osnovu anonimne prijave. Bez ikakvog dokaza postupajući tužitelj Ćazim Serhatlić, uz pomoć šefa Tomislava Ljubića, nesretnog je Hadžića 72 dana držao u pritvoru. 

U TK se sada već javno izražava nada da će nakon skoro sedam godina pravnog haosa tužitelj Tomislav Ljubić odgovarati pred disciplinskim vijećem Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća. 

Dokazi koje je oštećeni Hadžić dostavio VSTV-u su provjereni i Ljubić ima izglednu priliku da po drugi puta bude kažnjen. 

Jednom je već kažnjen što je advokatim a koji su bili na suprotnoj strani u sudnicama izdavao pod zakup svoje poslovne prostore. 

#BiH