Članak

Nema kvoruma za rad u Predstavničkom domu PSBiH

O toj odluci informirali su i ostale kolege u domu.

(Patria) - Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovinedanas neće biti održana, jer nema kvoruma. Sjednica je odgođena za 13 sati, ali je i nakon toga utvrđeno da nema uslova za nastavak rada. U sali je prisustvovao 21 poslanik, a za kvorum su potrebna 22.

"Nažalost neki su odlučili da ne dođu, oni će to protumačiti", kazao je predsjedavajući Denis Zvizdić.

U sali nije bilo članova Kolegija iz reda srpskog i hrvatskog naroda, kao ni poslanika većine stranaka iz RS i HDZ. Sjednici ne prisustvuju i Nada Mladina (SDP), Halid Genjac (SDA) i Enver Bijedić (SD). 

Klub zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odlučio je da ne prisustvuje današnjoj hitnoj sjednici ovog doma.

O toj odluci informirali su i ostale kolege u domu.

- Smatramo da ne postoje nikakvi razlozi za sazivanje hitne sjednice i da je predsjedavajući (Denis Zvizdić, op. a.) bez ikakvog dogovora s članovima Kolegija, koristeći poslovničku mogućnost, donio odluku o sazivanju. Naime, tačke koje su predložene nisu nikakvog stepena hitnosti, a posebno tačka izjašnjavanja u drugom krugu s prethodnih sjednica jer neke čekaju i mjesecima - dio je obrazloženja Kluba HDZ-a.

#BiH