Članak

U ponedjeljak nastavak Skupštine KS, zastupnici će prvo odati počast Segmedini Srna-Bajramović

Sjednica počela 29. aprila i ovo je sedmi nastavak.

(Patria) - Sedmi nastavak 52. radne sjednice Skupštine KS koja je počela 29. aprila bit će održan u ponedjeljak 06. juna 2022. godine. Bit će ovo jedna od najtužnijih sjednica zbog iznenadne smrti zastupnice SDP BiH Segmedine Srna Bajramović. Ona je preminula 31. maja samo dan nakon prošlog nastavka sjednice 30. maja na kojoj je imala aktivno učešće. Nastavak sjednice počet će odavanjem počasti Srna-Bajramović njenih kolega koji su proteklih godina zajedno sa njom dijelili zastupničke klupe. 

Na dnevnom redu je preostalo nekoliko tačaka među kojima Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo za 2021. godinu, Izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo za 2021. godinu, Izvještaj o radu Odbora za žalbe javnosti za 2021. godinu, Izvještaj o radu Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Kantona Sarajevo za 2021.godinu.

Također na dnevnom redu je Izvještaj o realizaciji Plana povratka u i iz Kantona Sarajevo za period 01.01-31.12.2021. godine, sa osvrtom na problematiku obezbjeđenja alternativnog-privremenog smještaja i Plan povratka u i iz Kantona Sarajevo za 2022. godinu, Izvještaj o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom u Kantonu Sarajevo u 2021. godini.

Zastupnici će razmatrati i Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u 2021. godini sa osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti - apoteka, sa prijedlogom mjera i aktivnosti.

Preostale tačke su i: Izvještaj o provedenoj proljetnoj i jesenskoj preventivnoj sistematskoj deratizaciji u 2021.godini, Izvještaj o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje medicinskih sredstava i lijekova za RVI sa područja Kantona Sarajevo za 2021. godinu, Prijedlog Zaključka kojim se prihvata Zaključak broj: 02-04-14793-31/22 od 07.04.2022. godine o odgađanju primjene “Studije o urbanim ventilacionim koridorima i uticaju visokih zgrada” do izrade dodatnih analiza i ekspertiza “Studije” u odnosu na postojeće zakonske okvire koji se odnose na zaštitu zraka u Kantonu Sarajevo na osnovu koji će se izvršiti izmjene i dopune Odluke o zaštiti i poboljšanju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo, kao i zastupnička pitanja inicijative i odgovori.

#BiH