Članak

CIK još nije razmatrao kandidaturu Igora Stojanovića za rukovodstvo FBiH

Rukovodstvo FBiH ključno je za izbor novog premijera FBiH za sastav nove Vlade FBiH. 

(Patria) - Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sjednici nije razmatrala Izvještaj o izvršenim provjerama kandidata za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine kada je riječ o kandidatu iz reda srpskog naroda Igoru Stojanoviću. Nova sjednica je zakazana za četvrtak u 10 sati. 

U petak 27. januara na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH Igor Stojanović prikupio je 13 potpisa delegata Kluba Srba Doma naroda. On je u kasnim popodnevnim satima potvrdioda su potpisi prikupljeni jer su delegati HDZ-a odlučili podržati njegovu kandidaturu.  

Rok za predlaganje kandidatskih listi istekao je 30. januara. Ranije su ovjerene liste za predsjednika/potpredsjednika FBiH i to iz reda bošnjačkog naroda Refika Lende i iz reda hrvatskog naroda Lidije Bradara. 

Nakon što CIK potvrdi listu Igora Stojanovića, predsjedavajuća Predstavničkog doma FBiH mora poslati objedinjenu listu sa imenima kandidata na ovjeru CIK-u, te nakon te procedure upućuje se na potvrđivanje Predstavničkom domu FBiH, a zatim i u Dom naroda. 

Rukovodstvo FBiH ključno je za izbor novog premijera FBiH za sastav nove Vlade FBiH. 

#BiH