Članak

Nastavak suđenja Dudakoviću i drugima: Svjedoči mitropolit Hrizostom

Danas nastavak suđenja

(Patria) - Pred Sudom BiH danas se nastavlja proces protiv Atifa Dudakovića i drugih, a trebao bi svjedočiti, kao svjedok Tužilaštva BiH mitropolit Hrizostom, nezvanično je potvrđeno za Patriju.

Podsjećamo nedavno je objavljen snimak iz 1994. godine u kojem govori Hrizostom.

"Mi želimo da se oslobodi cijeli Bihać od okupacije. Mi se moramo založiti da se opština Bihać potpuno oslobodi od islamskih fundamentalista, znači 5. korpusa. Narod koji tamo ima, neka ostane, ali se mora radikalno promijeniti”, kazao je u decembru 1994. godine mitropolit Hrizostom.

 

“Mi želimo da se oslobodi cijeli Bihać od okupacije.Mi se moramo založiti da se opština Bihać potpuno oslobodi od islamskih fundamentalista,znači 5. korpusa.Narod koji tamo ima,neka ostane, ali se mora radikalno promijeniti”,kazao je u decembru 1994. godine mitropolit Hrizostom pic.twitter.com/brJHCaRWoQ

— Istraga.ba (@IstragaB) February 3, 2023

Inače, osim generala Dudakovića, optuženo je još 11 pripadnika Armije Republike BiH kojih se sumnjiči za zločine protiv čovječnosti počinjene na području općina Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most te okolnih sela.

#BiH