Članak

Rektorska konferencija dodijelila plakete: Dobitnici Velić, Ajanović, Branković, Pašalić, Zaklan...

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu i finansijski izvještaj Konferencije za prošlu godinu.

(Patria) - U Banja Luci je danas održana Rektorska konferencija na kojoj su uručene plakete za izuzetan doprinos razvoju univerziteta kroz istaknuti rad na naučnom, nastavnom i stručnom polju, te širenje ugleda univerziteta u BiH i u svijetu.

Plakete su uručene akademiku dr Dragi Brankoviću, penzionisanom profesoru Univerziteta u Banjaluci, prof. dr Ivi Čolaku sa Univerziteta u Mostaru, profesoru Stevi Pašaliću sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, profesoru Damiru Zaklanu sa Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, profesorici Vildani Pečenković sa Univerziteta u Bihaću, profesoru i dekanu Stomatološkog fakulteta s klinikama Muhamedu Ajanoviću sa Univerziteta u Sarajevu i profesorici Larisi Velić sa Univerziteta u Zenici.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu i finansijski izvještaj Konferencije za prošlu godinu, a donesena je i Odluka o visini godišnje članarine za finansiranje rada Rektorske konferencije za 2023. godinu. Kako je odlučeno, visina članarine ostaje na prošlogodišnjem nivou i iznosi 1.500 KM.

Tokom sjednice u Rektoratu Univerziteta u Banjaluci, razmotreni su i zaključi sa konferencije "Visoko obrazovanje, javni univerziteti i perspektive razvoja", održane 1. decembra 2022. godine na Univerzitetu u Banjaluci.

Takođe, razmotrena je i Inicijativa o prihvatanju definicije antisemitizma Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust, a razmotrena je i molba za sastanak sa regionalnim predstavnicima Majkrosofta o budućoj saradnji.

#BiH