Članak

Vučić nije čestitao Dodiku: Sačekat ću rezultate CIK-a

Onda je govorio i o kritikama da ima svog favorita.

(Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u današnjem obraćanju naciji u Palati Srbije da će čestitati predsjedniku RS-a kada budu objavljeni konačni zvanični rezultati.

Podsjećamo, nakon izbora se počelo nagađati da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić distancirao od Milorada Dodika te da je to razlog zašto mu ne želi čestitati. No, Vučić je danas potvrdio glasine da zvaničnu čestitku nije uputio.

"Nije moje kao predsjednik Srbije da se miješam u opredjeljenje naroda u RS-u. Imao sam i imam i danas veoma dobru saradnju sa Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom koji su već bili predsjednici RS-a, a moje je samo da sačekam zvanične rezultate CIK-a BiH i tog trenutka ću onom koga ona proglasi za pobjednika i čestitati. Mislim da su tu stvari jasne i mislim da je to fer i pošten odnos, najpošteniji mogući - poručio je Vučić.

Onda je govorio i o kritikama da ima svog favorita.

"Onda odjednom kažu da Vučić sjedi na dvije stolice. Pa ne sjedim na dvije stolice nesretnici jedni, već je to posao drugih ljudi koji će donijeti odluku ko da vlada RS-om, a moje je da budem u najbližim odnosima s bilo kim ko bude vladao. Ali šta ćete, takve ljude imate, samo da naškode svojoj zemlji i to je to", dodao je Vučić.

#BiH