Članak

Haos na Manhattanu: U eksploziji plina 19 osoba povrijeđeno, četiri teško

Pet sati nakon početka požara, više od 200 vatrogasaca još se uvijek borilo s požarom koji je zahvatio trgovine i stanove u četvrti East Village na Manhattanu

Devetnaest osoba je povrijeđeno, od kojih četiri teško, u četvrtak nakon eksplozije koju je vjerovatno uzrokovao plin a koja je izazvala rušenje tri zgrade i veliki požar u centru New Yorka, prenosi novinska agencija Patria.

 

Među povrijeđenima, dvije su osobe zadobile teške opekotine na disajnim putovima a jednu je odbacila prva eksplozija.

Pet sati nakon početka požara, više od 200 vatrogasaca još se uvijek borilo s požarom koji je zahvatio trgovine i stanove u četvrti East Village na Manhattanu.

Glasnogovornica vatrogasaca rekla je da su se dvije zgrade - na broju 121 Druge avenije, mjestu prve eksplozije, i zgrada pored, kao i zgrada na broju 123 iste avenije u potpunosti urušile. Četvrta zgrada je jako oštećena u požaru koji je uslijedio.

Po riječima njujorškog gradonačelnika Billa de Blasia, prvu eksploziju uzrokovali su radovi na cijevima za vodu i plin u toj aveniji, ispred spomenutih zgrada.

Crveni križ je organizirao hitan smještaj u obližnjoj školi za stanare urušenih zgrada.

East Village jedna je od omiljenih četvrti umjetnika i bogatih Njujorčana. Sadrži brojne trgovine, barove i restorane.

Prošle je godine u požaru uzrokovanu eksplozijom zbog curenja plina smrtno stradalo osam osoba u njujorškoj četvrti Harlem.

#Svijet