Članak

Bećirović: Ustupcima HDZ-u neće se zaustaviti njihovo savezništvo s SNSD-om

Dodao je da su naivni su oni koji misle da će ustupcima HDZ-u zaustaviti njihovo savezništvo s SNSD-om na rušenju Bosne i Hercegovine.

(Patria) - Nijedan bh. političar nema pravo da svojim pogrešnim procjenama i potezima ugrožava budućnost države Bosne i Hercegovine, istakao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a.

"Ako ima političara koji su na bilo koji način i od bilo koga ucijenjeni, bolje je da takvi podnesu ostavku nego da spašavajući svoje političke karijere trajno unesreće građane Bosne i Hercegovine. 

Nijedan zvaničnik ne smije i nema pravo pristati na ugrađivanje dodatnih diskriminatornih i antievropskih rješenja u Izborni zakon BiH.

Neprihvatljivo je da se u Izborni zakon ugrađuju rješenja kojima se  produbljuje diskriminacija građana i de facto stvaraju pretpostavke za formiranje monoetnički omeđenih teritorija. Pristajanje na takva rješenja značilo bi stvaranje preduslova za etničku podjelu Bosne i Hercegovine.

Neodgovorno je da se zaobilaze ili ignorišu obavezujuće presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. Bosna i Hercegovina ima obavezu da se podvrgne konačnim presudama Evropskog suda za ljudska prava u svakom sporu u kojem je učestvovala kao stranka", istakao je Bećirović.

Dodao je da su naivni su oni koji misle da će ustupcima HDZ-u zaustaviti njihovo savezništvo s SNSD-om na rušenju Bosne i Hercegovine.

"Pristajanje na diskriminatorski elektorski model je samo čin jačanja separatističkih snaga i oni koji  pristanu  na to snosit će punu odgovornost za takvu kapitalnu grešku", dodao je Bećirović.

#BiH