Članak

Prekinuta sjednica Vlade, Krivokapić onemogućio Crnu Goru da uvede sankcije Rusiji

Odlazeća ministarka prosvjete je u periodu dok se čekao dolazak pomenute trojke kazala da će glasati protiv sankcija Rusiji.

SARAJEVO, (Patria) - Sjednica Vlade Crne Gore je prekinuta, saznaje CdM i javlja da odlazeći premijer nije želio glasati za sankcije Rusiji.

Premijer Zdravko Krivokapić je tražio da ne donosi odluku vlada oko sankcija Rusiji nego Ministarstvo vanjskih poslova, čemu se usprotivio ninistar uz obrazloženje da se radi o ustavnoj ingerenciji Vlade, a da premijer želi da sa sebe skine odgovornost za sankcije i nakon žučne rasprave, Krivokapić je prekinuo sjednicu.

Ministri su sat vremena čekali da se pojave premijer Zdravko Krivokapić, te ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Nakon početne rasprave, sjednica je prekinuta, saznaje CdM.

Odlazeća ministarka prosvjete je u periodu dok se čekao dolazak pomenute trojke kazala da će glasati protiv sankcija Rusiji.

Vlada danas treba da se izjasni o uvođenju sankcija Rusiji, što je bila osma tačka devnog reda.

“Prijedlog odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera utvrđenih odlukom Savjeta Evropske unije 2022/266/ZVBP od 23. februara 2022. godine, kao odgovor na priznavanje područja ukrajinskih regija Donjecka i Luganjska koje nijesu pod kontrolom Vlade Ukrajine i na naredbu ruskim snagama da stupe na ta područja”, glasi tačka Vlade.

#Region