Članak

Otkriveni 19-godišnji razbojnici koji su pljačkali u Travniku

Radi se o krivičnim djelima koja su izvršena u novembru 2013. i u aprilu 2014.godine

U nastavku intenzivnih aktivnosti na sprječavanju i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela razbojništava, službenici krim policije PU Travnik otkrili su izvršioce četiri razbojništva, prenosi novinska agencija Patria.

Radi se o krivičnim djelima koja su izvršena u novembru 2013. i u aprilu 2014.godine.

Otkriveni su izvršioci razbojništva izvršenog u supermarketu Best u ulici Bosanska u Travniku, pokušaju razbojništva u ulici Derviša efendije Korkuta u Travniku nad ženskom osobom inicijala B.S., razbojništva nad radnicom trgovine Grand u ulici Meljanac u Travniku, kada su dva nepoznata  muškarca uz prijetnju pištoljem oteli oko 300 maraka od dnevnog pazara trgovine, te pokušaj razbojništva nad muškarcem inicijala A.V. koje je izvršeno u naselju Kalibunar u aprilu prošle godine.

Osumnjičeni za izvršenje ovih krivičnih djela su A.B., (1996) i A.Đ. (1996) oba iz Travnika, protiv kojih je podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

U narednom periodu nastavljaju se aktivnosti na ovom planu i očekuje se rasvjetljavanje još nekih krivičnih djela ove vrste koja su počinjena u prethodnom periodu, saopćeno je iz Ureda komesara SBK-a. 

#CrnaHronika