Članak

Andrijana koja bi opet protjerala nanu Fatu Orlović ne radi u UIO

Nije nikad ni radila napisali su iz UIO.

(Patria) - Izvjesna Andrijana Tomić koja je svojim komentarima na rušenje crkve u dvorištu nane Fate Orlović širila govor mržnje i nacionalne netrpeljivosti nije uposlenica Uprave za indirektno oporezivanje kako se navodilo u medijima. Za Patriju je ovo potvrdio portparol UIO Ratko Kovačević.

- Ovim putem vas obavještavamo da lice čije je ime Andrijana Tomić ne radi u Upravi za indirektno oporezivanje, niti je ranije radilo, navedeno je u zvaničnom odgovoru iz UIO.

Izvjesna Andrijana Tomić je uzburkala javnost svojim komentarom na jednoj Facebook stranici u kojem zagovara povratak u prošlost kada je iz RS-a protjerano nesrpsko stanovništvo.

- Miriše li na pravdu ta kafa ili miriše na spaljena srpska sela, Fato!? Da, ja ću Vam reći. Protjerali smo i protjerat ćemo opet ako bude potrebe, napisala je Tomić.

Na komentare da bi mogla biti prijavljena SIPA Andrijana odgovara:

- Gdje mi vašu nanu da prijavimo. Ruši nam svetinje, ruši nam dom. I još na sve to ispija "najslađu kafu", napisala je Tomić

Na njenom profilu piše samo da je iz Bijeljine, a čini se da je riječ o mladoj osobi koja ne razumije, i neće da razumije šta se u prošlosti dešavalo. Da Andrijana hoće biti objektivna shvatila bi da nana Fata nije srušila crkvu, srušili su je oni koji su vjerovali da i nakon rata mogu uzurpirati imovinu onih koje su protjerivali i čije članove porodice su ubijali. Iz ovakvih statusa jasno je da bez suočavanja s prošlošću neće biti ni pravog pomirenja u BiH.

Inače, UIO vrši istragu kako se izvjesna Tomić našla u uniformi. Kako nam je potvrđeno još nekoliko djevojaka maturantica se također fotografisalo u uniformi UIO-a.

#BiH