Članak

Mećava pogodila i Hrvatsku, jaki udari vjetra

Zbog jakog vjetra i velikih snježnih padalina zatvoreno je skijalište na Sljemenu.

Tokom dana u Gorskoj i središnjoj Hrvatskoj očekuje se obilan snijeg, ponegdje više od 30 cm novog snijega, a snijega će uz kišu biti i u Slavoniji i na sjevernom Jadranu, saopćeno je iz DHMZ-a, prenosi bh. novinska agencija Patria.

U Dalmaciji promjenljivo, uglavnom prijepodne povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, poslijepodne sa sunčanim razdobljima. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan, u gorju i orkanski sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu olujna i orkanska bura, na jugu jako i olujno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 3 na sjevernom do 12 na južnom, poslijepodne u padu, javlja DHMZ.

Saobraćaj je otežan, a ponegdje i onemogućen. Zbog jakog vjetra i velikih snježnih padalina zatvoreno je skijalište na Sljemenu. Zbog kvara u Termoelektrani-toplani Zagreb na Savici danas u ranim jutarnjim satima došlo je do prekida isporuke toplinske energije za sve potrošače u Novom Zagrebu te u naseljima Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik. 

#Region