Članak

ZDRAVSTVO Verbalni napad doktorice u Općoj bolnici od koje je pacijentica dobila napad epilepsije

I dalje pojedini pacijenti u Kantonu Sarajevo doživljavaju nestvarne priče koje graniče s horor filmovima.

(Patria) - I dalje pojedini pacijenti u Kantonu Sarajevo doživljavaju nestvarne priče koje graniče s horor filmovima.

Nakon niza priča s KCUS-a jedna takva dolazi iz Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah nakaš“ kada je 13. maja 2021. u 10:30 jedna pacijentica (identitet poznat redakciji) bila na pregledu kod dr. Edine Hrenovica. 

„Tom prilikom je drsko verbalno napadnuta od stane dr. Hrenovica riječima "šta si došla kod mene", "ko te meni poslao" i nizom drugih drskih fraza. Sve vrijeme je bila izuzetno drska i neprofesionalna i konstantno vrijeđala i provocirala.

U pritužbi se navodi da pacijentica ima više dijagnosticiranih bolesti te da je na putu prema kući zbog preživljenog stresa doživjela napad epilepsije. Gore pomenuta doktorica je bila upoznata sa zdravstvenim stanjem moje supruge i to je nije zaustavilo u njenom izljevu frustracija“, napisao je u pritužbi suprug pacijentice.

Dodao je da su dosadašnja iskustva sa osobljem Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“, a imali su ih dosta, uvijek bila jako pozitivna na čemu su zahvalni. 

„Iskustvo sa dr. Hrenovica je jedno od najgorih iskustava koje je moja supruga doživjela, pa Vas ovim putem molim da tu doktoricu bar opomenete jer svojim neprofesionalnim i drskim ponašanjem jako loše utiče na pacijente i negativno utiče na imidž Opće bolnice u cjelini. Takvim isfrustriranim i lošim osobama nije mjesto u našem zdravstvenom sistemu“, navodi se u pritužbi koja je poslana na više adresa.

#BiH