Članak

IPAK NIJE U IME STRANKE Građani BiH platili Izetbegoviću i Čoviću put u Zagreb!

Ova informacija potvrđena je za NAP iz Sektora za međunarodne odnose i protokol Parlamentarne skupštine BiH

(Patria) - Bakir Izetbegović i Dragan Čović, lideri SDA i HDZ-a o trošku države, odnosno građana BiH boravili su i Zagrebu 28. i 29. septembra, piše Patria. Podsjetit ćemo da su oba predsjednika stranaka tvrdila da su kao predstavnici stranaka putovali u Zagreb.

Ova informacija potvrđena je za NAP iz Sektora za međunarodne odnose i protokol Parlamentarne skupštine BiH a kako su kazali putovanje članova Kolegija Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović održano je po pozivu Kabineta premijera Republike Hrvatske.

„Parlamentarna skupština BiH snosila je troškove službenog putovanja u Zagreb 28. septembra 2020. godine za članove Kolegija Doma naroda PS BiH na osnovu Odluke Kolegija DN PSBiH“, istakli su iz Sektora za finansije PSBiH.

Povezani tekstovi:

PRIVATNA DRŽAVA Izetbegović pristao na igru Zagreba: Ponizio institucije, ali i partnera Komšića!

Tako se dokazalo da su Izetbegović i Čović zlouptrijebili činjenicu da su i u Domu naroda, pa su o trošku države putovali u Zagreb. Ova informacija interesantna je jer je sam čelnik SDA Bakir Izetbegović najavio da u Zagreb odlazi kao predsjednik stranke. 

Istina, ovakve izjave uslijedile su tek nakon kritika da i Izetbegović ruši institucije BiH.

To je pokušao objasniti i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, kazavši da se radi o susretu na nivou stranaka. Ako je susret na nivou stranaka zašto država snosi troškove!

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prvo je kazao da neće ići u Zagreb, a onda je kazao da odlazi kao predsjednik stranke. 

Baš kao i Dodik, koji je kazao da u Zagreb ide kao predsjednik stranke.

Ovo nije privatna država, jer u njoj ima još stranaka. Ali, Izetbegović, Čović i Dodik tako se ponašaju. Dokaz da im građani BiH plaćaju privatna putovanja samo je jedan u nizu  da oni BiH doživljavaju pritavnom.


 

#BiH #BakirIzetbegović #DraganČović #DodikMilorad #AndrejPlenković