Objavljeno u kategoriji BiH na 14.01.2020 15:31:00

Tegeltija sa Nelsonom: Usvojiti Budžet institucija BiH za 2020. godinu

Nelson kod Tegeltije (Foto: Vijeće ministara BiH)

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erikom Nelsonom.

Predsjedavajući Tegeltija i ambasador Nelson razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje.

Ovom prilikom je predsjedavajući Tegeltija upoznao ambasadora Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Tokom sastanka sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu do kraja prvog kvartala tekuće godine. Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara je naglasio da će budžetom biti  obezbijeđeno dovoljno sredstava za nesmetano funkcionisanje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.  

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila dobra, te izrazili očekivanje da će biti nastavljena i u narednom periodu.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android