Članak

Hadžibajrić o kandidaturi: Ima još vremena da donesem odluku

Načelnik Starog Grada kazao je da još ima vremena da donese odluku o eventualnoj kandidaturi za još jedan mandat. 

SARAJEVO, (Patria) – Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić na današnjem druženju s novinarima istakao je kako ova općina neće u izbornoj godini imati velike infrastrukturne projekte. U proteklih 11 godina u različite projekte uloženo je više od 94 miliona KM. 

„Da ne bih izazivao bijes građana jer je izborna godina. Ako sam ja već do sada uradio 77% od onoga što sam obećao prema analizi Istinomjera, a uradili smo planirane projekte taj procenat je sada na 83%. Kad više ništa ne bih uradio u ovoj godini, nek me drugi stignu. Ja sam ljestvicu podigao uvis 20 centimetara iznad svjetskog rekorda što se tiče skakanja iznad prečke. Moje je mišljenje da upravo u izbornoj godini ne treba previše jed ljudi na sebe nabacivati. Ide ljeto, to će biti jedno opšte gradilište, utrkivat će se ko će koju ulicu asfaltirati“, kazao je Hadžibajrić. 

Načelnik Starog Grada kazao je da još ima vremena da donese odluku o eventualnoj kandidaturi za još jedan mandat. 

„To je samo moja lična odluka hoću li ili neću. Izbori se dobijaju u prethodne tri, a ne u zadnjoj godini mandata, a građani se trebaju naučiti da se kritički osvrću na takve stvari“, istakao je Hadžibajrić. 

#BiH #Sarajevo #IbrahimHadžibajrić #OpćinaStariGrad