Članak

EURO EHF 2020 Hrvati s Bjelorusima, komšijski derbi između Srbije i Crne Gore

Utakmicu grupe A Hrvatska – Bjelorusija gledajte direktno na BHT1 od 15:50 sati.

(Patria) - Trećeg dana Evropskog prvenstva u rukometu (EURO EHF 2020) na rasporedu su mečevi drugog kola u grupama A i C, te prve utakmice u okviru grupe E.

Reprezentacija Hrvatske je na otvaranju takmičenja u grupi A savladala Crnu Goru sa 27:21, dok je njihov današnji protivnik Bjelorusija bila bolja od Srbije sa 35:30.

Selektor Hrvatske Lino Červar protiv Bjelorusije očekuje izuzetno težak duel u kojem će, po njemu, važno biti zaustaviti bjelorusku igru na pivota, prije svih, Artsema Karaleka.

“Tu ćemo morati dati odgovor, je to je njihova najveća opasnost. Karalek je jako dobar pivot i može opstrukciju raditi u cijelom sustavu i tu će obrana 5-1 imati jedan veliki zadatak. Vidjet ćemo kako ćemo to realizirati“, naglasio je hrvatski selektor uz ocjenu da danas “svi dobro igraju”.

Utakmicu grupe A Hrvatska – Bjelorusija gledajte direktno na BHT1 od 15:50 sati.

U drugom susretu ove grupe gledaćemo “komšijski derbi” između Srbije i Crne Gore, duel dvije ekipe koje su poražene na startu turnira. Selektor Crne Gore Zoran Roganović smatra da će obje selekcije tražiti pobjedu, kako bi ostali u igri za plasman u drugi krug EURO 2020.

Utakmica drugog kola grupe A, koja se igra u Grazu, između Srbije i Crne Gore na programu je u 18:15 sati u dvorani Stadthalle, uz direktan prijenos na BHT1.

Danas se igraju i mečevi drugog kola grupe C, a u centru pažnje je dvoboj rukometnih velikana i posljednjih osvajača evropskog trona – Španije i Njemačke. U duelu “autsajdera” sastaju se Latvija i Holandija.

Prvo kolo EP-a će biti okončano utakmicama prvog kola grupe E. Od 16 sati danas igraju Mađarska i Rusija, dok će u 18:15 sati snage odmjeriti skandinavski rivali Danska i Island.

#Sport #Hrvatska #Srbija #CrnaGora #EvropskoRukometnoPrvenstvo