Članak

Poruka rukometnim Zmajevima: Šta zna srce šta su pare?

Bilo je velikih problema, jedva se nekako otišlo, skupile su se neke pare, i to jedva, država je digla ruke od ovog sporta.

SARAJEVO, (Patria) - Šta znači voljeti srcem? Znači biti spreman na sve, znači dati sve od sebe da drugu stranu učiniš sretnom. Šta zna SRCE, šta su pare?

Početak je ovo teksta o rukometnoj reprezentaciji BiH objavljen na Facebook stranici Rukometna reprezentacija BiHOstatak teksta prenosimo u cijelosti.

Igranje za domovinu, državni grb koji je svetinja, igranje na historijskom Europskom prvenstvu za nas znači jako puno. Šta više znači za nas kada čujemo našu himnu, koju ćemo sa ponosom slušati, a kako li je tek igračima, igračima koji su nas učinili sretnim i otišli na EP, upisali se u historiju naše države.

Bilo je velikih problema, jedva se nekako otišlo, skupile su se neke pare, i to jedva, država je digla ruke od ovog sporta, niko ne prepoznaje to, ali ovi dečki koji su otišli u Norvešku, vratit će se sa ponosom. Bosanski inat kada proradi, naša luda bosanska glava i krv, to vala nema nigdje.

Ne tražimo mi od vas mnogo, bitno je da nas predstavite u najboljem svijetlu, da dokažemo ljudima iz ostatka cijelog svijeta da postoji jedna mala zemlja, koja je mnogo propatila, pati i dalje, ali je spremna da svoje stanovnike učini sretnima i ponosnima.

Često čujem rečenice, neću u inat, ne bih iz inata, ali bosanski inat očekujemo da ovdje proradi, i da bude sve cakum pakum.

Motiv za provođenje inata nisu lična ubjeđenja ili stavovi, nego jednostavno želja da se nekome nešto dokaže/pokaže. Ili bolje rečeno da nije kako neko drugi želi, pa makar bilo i naopako, pa momci izvolite, vjerujemo u vas, i u vašu snagu, i naš BOSANSKI INAT!

Momci, znate šta vam je činiti.

Uskoro će doći dan kada igrate za svoj GRAD, za svoju PORODICU, za sve vaše PRIJATELJE, za SVE NAS. Idemo do POBJEDE jer vi ste PONOS nacije, SRCE na teren!

Kapitenu Mirsade Terziću povedi nas! Boje Bosne i Hercegovine na EP- u u rukometu će braniti: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Benjamin Burić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Nebojša Grahovac, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar i Mirko Herceg. 

Sretno Bosno i Hercegovino!

#Sport #BilalŠuman #AgencijaPatria #RukometnaReprezentacijaBiH