Članak

Tegeltija: Otvorit ćemo sjednice Vijeća ministara za javnost

Kako je kazao, Nacrt budžeta za narednu godinu je još u izradi.

SARAJEVO, (Patria) - Prva sjednica novo Vijeća ministara BiH održana je danas u Sarajevu na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period januar - mart 2020. godine.

Nakon sjednice obratio se predsjedavajući VIjeća ministara BiH Zoran Tegeltija ističući da je formiran odbor za unutrašnju politiku čiji je predsjedavajući Sifet Podžić i odbor za ekonomiju čiji je predsjedavajući Vjekoslav Bevanda.

Danas su usvojene i tri važne odluke za građane: zaključivanje ugovora o gradnji Koridora Vc, odluka o privremenom finansiranju u iznosu od 241 milion maraka i odluka o finansiranju Graničnog prijelaza kod Zvornika, te finansiranju gradnje Graničnog prelaza Svilaj.

"Donijeli smo odluku o potrebi otvaranja sjednica za javnost, ali nemamo tehničku podršku da se to realizuje. U narednih 60 dana riješit će se i tehničko pitanje kako bi građani u budućnosti mogli pratiti sjednice Vijeća ministara."

Kako je kazao, Nacrt budžeta za narednu godinu je još u izradi. Očekuje da će njegova izrada biti okončana do kraja januara i da će biti usvojen do kraja februara sljedeće godine.

#BiH #Sarajevo #VijećeMinistara #Sjednica