Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 24.11.2019 15:58:00

Na području Trebinja oduzeto 100 kg droge

Foto UIO BiH

SARAJEVO, (Patria) - Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH zaplijenili su danas na području Trebinja oko 100 kilograma opojne droge i lišili slobode jedno lice.

Tokom akcije kodnog naziva "A1" pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma, navodi se u saopštenju SIPA.

Pored toga, privremeno je oduzet mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 250. KZ BiH - organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. - neovlašteni promet opojnim drogama.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, lice lišeno slobode bit će predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Akcija je provedena po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android