Članak

Narkokartel napao američku porodicu u Meksiku, najmanje 9 mrtvih

Najmanje devet američkih državljana, uključujući 6 djece, izgubilo je život u napadu od strane narkokartela u sjevernom Meksiku.

(Patria) – Najmanje devet američkih državljana, uključujući 6 djece, izgubilo je život u napadu od strane narkokartela u sjevernom Meksiku.

Žrtve su pripadale porodici LeBaron koja živi u mormonskoj zajednici nastanjenoj u Meksiku već nekoliko decenija.

Grupa koju su činile tri majke i njihovo 14 djece putovala je u konvoju vozila iz Bavispea u meksičkoj pokrajini Sonora prema La Mori u susjednoj Chihuahuai.

Konvoj je napadnut iz zasjede u Bavispeu.

Policija je našla ostatke spaljenog SUV-a pored puta sa ostacima nekoliko žrtava, dok je nekoliko članova porodice ustrijeljeno pri pokušaju bijega.

Ministar sigurnosti Meksika izjavio je da je grupa slučajno došla na metu jer se radi o 'pogrešnom identitetu'.

Otvorena je istraga, a u područje gdje se desio zločin poslane su dodatne sigurnosne snage.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je na svom Twitter profilu da su žrtve 'divna porodica i prijatelji' koji su se 'našli između dva okrutna kartela'. Poručio je i da su SAD spremne pomoći da se riješi problem:

- SAD su spremne i voljne da se uključe i urade posao brzo i efikasno. Veliki novi predsjednik Meksika napravio je od toga veliki problem, ali karteli su postali tako veliki i moćni da je ponekad potrebna vojska da porazi vojsku, upozorio je Trump, prenosi BBC.

 

#Svijet