Članak

Koldžo sa najmlađima otvorio novi dječiji park vrijedan 440.000 KM

Prošle godine je izgrađeno prvo od tri takva igrališta, a cijeli mobilijar je prilagođen djeci sa poteškoćama u razvoju. 

SARAJEVO, (Patria) - Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je u prisustvu brojnih građana i roditelja s djecom otvorio novi dječiji park koji se nalazi u ulici Envera Šehovića iza broja 54. On je kazao da je još prije dvije i po godine počeo projekat rekonstrukcije postojećih ploha koje nisu imale adekvatnu svrhu. 

„Prostor je bio poprilično zapušten. Na prijedlog Savjeta MZ Malta mi smo napravili idejni projekat za park, pa smo usaglašavali kakav će sadržaj biti. Sve je moralo biti usaglašeno sa evropskim normama odnosno onako kako se radi u svijetu“, kazao je Koldžo. 

Prošle godine je izgrađeno prvo od tri takva igrališta, a cijeli mobilijar je prilagođen djeci sa poteškoćama u razvoju. 

„Ove godine smo obezbijedili sredstva i izgradili ovo igralište i ono spada u skuplje investicije kada je riječ o igralištima. Njegova vrijednost je negdje oko 440.000 KM“, kazao je Koldžo napomenuvši da će park biti pokriven videonadzorom te je pozvao sve one koji budu provodili vrijeme u parku da ga čuvaju. 

Općinski načelnik je kazao da je cilj izgradnjom sportskih ploha i sličnih sadržaja unaprijediti sportski duh i zdrav život ističući da će se truditi zajedno sa Općinskim vijećem obezbijediti i sredstva za još više novih parkova, a što manje popravki na već izgrađenim. 

U parku se nalazi igralište za košarku kao i sprave za djecu ali i odrasle kao i klupe za odmor. 

#Lifemagazin #NedžadKoldžo #OpćinaNovoSarajevo #DječijiPark