Objavljeno u kategoriji Svijet na 19.10.2019 16:10:00

Parlament prolongirao glasanje o Brexitu, većina podržala sporni amandman

Foto Arhiv

(Patria) - Parlament Velike Britanije danas je odlučio da odgodi svoj "razvod" sa Evropskom unijom.

U Britanskom parlamentu traje rasprava o dogovoru o Brexitu koji je premijer Boris Johnson postigao s Europskom unijom. Johnson je danas otvarajući raspravu o Brexitu rekao kako se nada da će zastupnici prihvatiti sporazum koji je sklopio ovoga tjedna s EU-om te da će Velika Britanija konačno razriješiti situaciju oko Brexita.

Kako javlja Guardian, zastupnici su podržali sporni Oliver Letwinov amandman s 322 naprema 306 glasova.

Bivši konzervativni zastupnik Oliver Letwin, koji je podržao sporazum Therese May, tvrdi da podržava Johnsonov sporazum, ali da je predloženi amandman osiguranje da Boris Johnson neće moći provesti brexit bez sporazuma ako se stvari promijene do 31. oktobra. Prihvaćanje Letwinova amandmana odgodilo bi glasanje o Johnsonovu sporazumu sve dok se ne usvoji zakonski okvir za glasanje o sporazumu. 

Boris Johnson je kazao da po njegovu uvjerenju predloženi sporazum predstavlja najbolje rješenje. Johnson je rekao da ni Europska unija nije zainteresirana za daljnju odgodu

Podsjećamo, 31. oktobar je posljednji datum koji se računa kao rok za istupanje iz EU, mada je on nekoliko puta pomjeran.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android