Objavljeno u kategoriji BiH na 19.10.2019 08:41:00

Ekološka akcija Udružimo ruke – očistimo Trebević

Foto Arhiv

(Patria) - Mreža za izgradnju mira i inicijativa Prljavi grad Sarajevo, u partnerstvu sa Asocijacijom uposlenika Američke ambasade, kao i ‘Green Timom’ Američke ambasade, Udruženjem Gorska Služba Spašavanja Sarajevo, ‘Let’s do it’ pokretom, Let’s Do It Bosna i Hercegovina, Trash Challenge – Sarajevo, grupom Odliv mozgova, Udruženjem mladih “Motus Adulescenti” Istočno Sarajevo i KP ‘RAD’, uz podršku KJKP GRAS Sarajevo i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u nedjelju 20. oktobra organizuju ekološku akciju čišćenja „Udružimo ruke – očistimo Trebević“ – „Удружимо руке – очистимо Требевић“.

Trebević je, zbog svoje pozicije i prirodnog bogatstva, jedno od najdražih izletišta u okolini Sarajeva. Okružen gustom borovom šumom, Trebević je u netaknutoj prirodi idealna destinacija za odmor i relaksaciju. Uživanje u bogatstvima Trebevića je pogotovo aktuelno tokom zimskih dana kada Trebević predstavlja jednu od rijetkih oaza čistog zraka. Nažalost, zbog velikog prometa ljudi, a nedostatka pravilnog načina odlaganja otpada, Trebević je pretrpan otpacima koje šetači_ce bacaju na nepropisan način.

"Akcija čišćenja „Udružimo ruke – očistimo Trebević“ – „Удружимо руке – очистимо Требевић“ je prilika da probudimo ekološku svijest kod građana BiH i zajednički duh da smo svi odgovorni partneri u očuvanju prirode. Okupljanje i odlazak su planirani u nedelju, 20. oktobra u 09.00 ispred Zemaljskog muzeja, a okupljanje na Trebeviću je u 10.00 na platou ispred hotela Pino.
Pripremu i provjeru terena su izvršile nadležne službe 7 dana prije same akcije, te će samim tim osigurati da mjesta koje se budu čistila budu sigurna i za najmlađe.

Pozivamo sve zainteresovane da, u što većem broju, sunčanu oktobarsku nedjelju provedu uživajući u prirodnim bogatstvima, te čuvajući i održavajući ljepote našeg Trebevića", saopćeno je.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android