Članak

Krajem oktobra dvije sjednice Predstavničkog doma FBiH

Na planiranom dnevnom redu 6. sjednice nalaze se prijedlozi zakona o doprinosima, porezu na dohodak, računovodstvu i reviziji u FBiH, te Prijedog zakona o registru finansijskih izvještaja. 

SARAJEVO, (Patria) - Dvije redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH zakazane su za 29 i 30. oktobar.

Nakon što je otkazana 9. oktobra, šesta redovna sjednica Predstavničkog doma počet će 29. oktobra u 10.00 sati. Na nje, za utorak i srijedu, 29. i 30. oktobra 2019. godine u 10 sati.

Na planiranom dnevnom redu 6. sjednice nalaze se prijedlozi zakona o doprinosima, porezu na dohodak, računovodstvu i reviziji u FBiH, te Prijedog zakona o registru finansijskih izvještaja. 

Razlog odgađanja sjednice koja je trebala biti održana prije osam dana je negativan stav prema povećanju poreza za igre na sreću i oporezivanje dobitaka do 100 KM, što do sada nijebio slučaj.

Na sedmoj redovnoj sjednici dnevni red sadrži prijedloge zakona o izmjenama Zakona o nasljeđivanju u FBiH; o izmjenama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH; o izmjenama Zakona o stvarnim pravima; te Prijedlog Zakona o izmjeni Porodičnog zakona FBiH.

Također, zastupnici bi trebali razmatrati i Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o zemljišnim knjigama FBiH, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima.

Dnevnim redom, između ostalog, planirani su i Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca, Izvještaj o radu Federalnog pravobranilaštva za 2017. godinu, 9a Izvještaj o poslovanju  JP Elektroprivreda dd Sarajevo za 2015. godinu, b) Izvještaj o poslovanju  JP Elektroprivreda HZHB dd Mostar za 2015. godinu c) Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda dd Sarajevo za 2017. godinu  10.a Informacija  o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji BiH za period juli – decembar 2016. godine b) Informacija  o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji BiH za period januar – juni 2017. godine, c) Informacija  o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji BiH za period juli - decembar 2017. godine, d) Informacija  o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji BiH za period januar- juni 2018. godine, e)Informacija  o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u Federaciji BiH za period juli - decembar 2018. godine.

#BiH #Politika #ParamentFBiH #PredstavničkiDom #Poslodavci