Članak

Takmičari PK Spid briljirali u Rijeci sa 13 osvojenih medalja

Sljedeće takmičenje Sarajevo Open 2019 koje organizuje PK Spid bit će održano 9. i 10. novembra 2019. godine na bazenu Otoka. 

SARAJEVO, (Patria) - Takmičari Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva osvojili su ukupno 13 medalja na Otvorenom regionalnom prvenstvu - Festival plivanja za osobe sa invaliditetom održanom u Rijeci u konkurenciji 100 takmičara iz 14 klubova. Bh. boje branilo je sedam takmičara SPID-a, koji su imali 17 startova. 

Nastupili su u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji i okitili se sa sedam zlatnih, četiri srebrene i dvije bronzane. Nermin Memić osvojio je dva zlata na 100 metara slobodno i prsno. Ajdin Karišik bio je zlatni na 50 metara slobodno, te srebrni na 100 metara slobodno. Zlato na 50 metara delfin, te dva srebra na 50 metara slobodno i 50 metara leđno osvojio je Ismail Zulfić, dok je Ismail Barlov bio najbolji na 50 metara leđno i 50 metara slobodno. Dva zlata pripala su Heni Godinjak (50 metara slobodno, zlato 50 metara leđno) i dvije bronze Kaniti Šabanović (50 metara slobodno, 50 metara leđno). Uz odličja isplivali su i devet ličnih rekorda, a dobar nastup imao je i Muhamed Merdžanović koji je bio četvrti u disciplini 50 metara delfin.

"Ponosni smo na naše male-velike heroje u vodi i ambasadore BiH. Još jedan uspješan ispit je položen. Sljedeće takmičenje Sarajevo open 2019 koje organizuje naš klub. Jedva čekamo", kazao je Amel Kapo, osnivač i trener PK SPID. Osim Kape treneri su Admir Malićbegović, Ilda Kukuruzović, Đeneta Boja i Azra Rebronja. 

Sljedeće takmičenje Sarajevo Open 2019 koje organizuje PK Spid bit će održano 9. i 10. novembra 2019. godine na bazenu Otoka. 

#Sport