Objavljeno u kategoriji Sport na 11.10.2019 20:35:00

Sloboda i Dinamo remizirali na Tušnju

Foto: PIXSELL/Armin Durgut

TUZLA, (Patria) - Na tuzlanskom Tušnju povodom 100 godina FK Sloboda odigran je prijateljski susret sa Dinamom iz Hrvatske koji je završen remijem 1:1. Nakon susreta omentar su dali treneri oba tima Marijan Bloudek i Nenad Bjelica. Za Bloudeka je ovo bila i prva utakmica na klupi Slobode.

“Treba se zahvaliti Dinamu što se odazvao na ovu predstavu. Ovaj spektakl je opravdala i utakmica. Ovo je moja prva slika na terenu s ovom ekipom. Mogu biti zadovoljan. A da ima ovdje posla, vidi se da ima”, rekao je Bloudek.

Bjelica je istakao kako su pozitivni utisci. 

“Od sinoć osjećamo gostoljubivljost. Na utakmici je bilo prelijepo, dobra atmosfera i rezultat je podstrek za jedne i druge. Sloboda dobro izgeda. Imaju novog trenera. Ima dosta posla ispred sebe, ali mislim da će se konsolidovati, imaju kvalitet za nešto više. Što se tiče mojih igrača, svaka utakmica je dokazivanje.”

Tokom susreta morala je intervenirati i specijalna policija zbog nereda na tribini navijača Slobode koje je ispratila sa stadiona nakon što su ubacivali baklje u teren. 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android