Objavljeno u kategoriji Biznis na 11.10.2019 09:29:00

Tri nova prodajna mjesta Sarajevo - osiguranja

Foto: Sarajevo - osiguranje

SARAJEVO, (Patria) - Sarajevo - osiguranje u ponedjeljak 14. oktobra 2019. godine otvara tri nova prodajna mjesta, u Tešnju na adresi Bukva 7, u Jelahu na adresi Alije Isakovića 7 i u Banovićima, na adresi Armije BiH 115.

Inače, Sarajevo-osiguranje, prema podacima iz septembra, već pet mjeseci drži lidersku poziciju na tržištu osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Prema podacima Agencije za nadzor tržišta osiguranja u FBiH, dostupni na njihovoj stranici Nados.ba, sa 47,7 miliona KM premije u prvih osam mjeseci ove godine Sarajevo-osiguranje je i dalje lider na tržištu osiguranja u FBiH, dok se na drugom mjestu nalazi Adriatic osiguranje sa 45,9 miliona KM premije.

U odnosu na isti period prošle godine Sarajevo-osiguranje je povećalo premiju sa 41,6 na 47,7 miliona KM ili za nešto više od šest miliona KM. 

Snažan rast poslovanja Sarajevo-osiguranja utjecao je i na porast vrijednosti ove osiguravajuće kuće, što je dovelo do toga da su dionice ove kompanije u avgustu u prosjeku vrijedile 15 KM, ili skoro tri puta više od prosječne vrijednosti iz protekle godine, kada se vrijednost dionice Sarajevo-osiguranja kretala u rasponu od 5,5 KM do 7 KM.

Vlada FBiH vlasnik je 45,5 posto dionica Sarajevo-osiguranja, a preostale dionice u vlasništvu su investicionih fondova, firmi i fizičkih lica.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android