Objavljeno u kategoriji Sport na 01.10.2019 16:43:00

Tuka: Večeras ću dati sve od sebe da još jednom ispišemo stranice historije

Foto Arhiv

(Patria) - Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka trči finale Svjetskog prvenstva na 800 metara u Dohi. Večeras od 21 sat i 10 minuta svi bh. ljubitelji sporta pratit će dešavanja u Dohi.

"Dragi moji Bosanci i Hercegovci! Ne mogu da vam se dovoljno zahvalim na riječima podrške koju mi pružate uoči večerašnjeg finala, ali i tokom cijele sezone! Sretan sam sto znam da iza sebe imam armiju navijača i iskrenih ljudi koji se raduju svakom mom uspjehu, kao da sam njihov najrođeniji!

Svi znate koliko mi sve ovo znaci i koliko sam radio da bih se uopšte plasirao u finale i hvala Bogu, uspio sam u tome i obradovao sve vas, a vi ste meni napunili srce i meni i mojoj porodici, jer svaka vaša poruka podrške napuni oči suzama, mojim najbližima, a često i meni! Večeras ću dati sve od sebe da još jednom ispišemo stranice historije i u svakom trenutku u svojoj glavi ću čuti vas glas, koji me bodri, koji me tjera naprijed, koji mi govori koliko sam sretan čovjek što vas imam za vjetar u leđa...

Večeras ću trčati i za sve one koji nisu više s nama! Osluškujem sve šta se dešava u BiH i do mene je stigla tužna vijest o tragediji u kojoj su tri mlade osobe izgubile živote. Večeras bi možda i oni bili ispred malih ekrana i bodrili me, ali je sudbina htjela drugačije!

Zato večeras, osim za sebe i svoju porodicu i za cijelu BiH, trčim i za njih i njihove porodice i uspomenu na njihove živote", napisao je Tuka.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android