Članak

Prosinečki objavio spisak igrača za Finsku i Grčku

Selektor se osvrnuo i na mečeve sa Lihtenštajnom i Armenijom.

SARAJEVO, (Patria) - Seniorski tim će se u kvalifikacijama za Euro 2020 sastati sa Finskom 12. oktobra i Grčkom 15. oktobra, a selektor Robert Prosinečki objavio je spisak igrača za te susrete. 

„Pozvali smo 25 kandidata jer neki imaju probleme sa povredama. Imamo 14 dana do početka priprema i vidjet ćemo ko će u kakvom stanju doći. Nadam se da ćemo odigrati dobre utakmice i napraviti dobar rezultat. Imamo kratak period za pripremu. Razgovarat ćemo sa igračima, sa nekim smo već i obavili razgovore. Nemamo pravo za kiks jer samo sa pobjedama ostajemo u igri za prvo mjesto.“

Selektor se osvrnuo i na mečeve sa Lihtenštajnom i Armenijom.

„Nismo bili na nivou u prethodnim utakmicama. Lihtenštajn je pobijeđen, ali nije to bila igra kakva treba da bude. Protiv Armenije smo naročito bili ispod našeg nivoa. Niko nije zaboravio da igra fudbal i vjerujem da imamo snage da napravimo dobar rezultat. Atmosfera je bitna, ali mi nismo bili maksimalni kako smo najavljivali. Kad svi trčimo i borimo se onda vrlo teško ovu ekipu pobijediti, to se vidjelo u utakmici protiv Italije.“

„A“ reprezentacija se okuplja 7. oktobra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Spisak pozvanih igrača:

- golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa)

- odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Al Ahli), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge), Adnan Kovačević (Korona Kielce) i Zoran Kvržić (Rijeka)

- vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nimes Olympique) i Mato Jajalo (Udinese)

- napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Konyaspor), Armin Hodžić (MOL Fehervar), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Edin Višća (Bašakšehir).

#Sport