Članak

Demant Ministarstva prometa i komunikacija na Komšićeve izjave

Demantiramo da je na jučerašnjoj sjednici zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić bilo što skidao s dnevnog reda.

SARAJEVO, (Patria) - Ministarstvo prometa i komunikacija BiH uputilo je demant na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je kazao da je s jučerašnje sjednice skinuta tačka dnevnog reda koja se odnosila na izgradnju graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija, te da je to učinio Saša Dalipagić.  

"Demantiramo da je na jučerašnjoj sjednici zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić bilo što skidao s dnevnog reda, naprotiv, usvojene su sve točke Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine koje su bile na dnevnom redu sjednice, i to: Nacrt sporazuma o održavanju mostova između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i Odluka o formiranju Vijeća za sigurnost prometa na cestama u BiH, kao i odgovori na tri zastupnička pitanja.

U nadležnosti Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine bila je izgradnja mosta Bratunac – Ljubovija što je i završeno u suradnji sa Republikom Srbijom. Za određivanje kategorija graničnih prijelaza Ministarstvo nema apsolutno nikakvu nadležnost jer je za isto nadležno Ministarstvo sigurnosti BiH, a za njihovu izgradnju nadležna Uprava za neizravno oporezivanje", navodi se u reakciji Ministarstva prometa i komunikacija BiH. 

#BiH