Članak

Indexov novinar Gordan Duhaček priveden zbog pjesmice na Twitteru

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u avgustu, a odmah je tada prijavljen.

ZAGREB, (Patria) - Indexov novinar Gordan Duhaček proglašen je krivim na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu. Zbog vrijeđanja policije, odnosno zbog tvita u kojem je napisao skraćenicu ACAB, kažnjen je novčanom kaznom od 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune. Za pjesmicu "Govna Velebita" presuda će biti izrečena za tri dana.

Duhaček je pušten, a ispred suda se obratio medijima. Kazao je kako su ga jutros zatvorili u ćeliju.

Policija je jutros privela Indexovog novinara Gordana Duhačeka, objavio je taj portal. 

Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sinoć je sam otišao u policijsku stanicu u Heinzelovoj kako bi se ondje dogovorio oko detalja. Index javlja da je Duhaček danas trebao ići na službeni put izvan Hrvatske. No policajci su ga jutros dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci i priveli.

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko sedmica.
Trenutno je na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu.

Jedan od dva sporna twitta Duhačeka je satirična obrada pjesme "Vilo Velebita", a koju je na svom Twitteru preimenovao u "Govna Velebita".

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u avgustu, a odmah je tada prijavljen.

"Domoljubi su me zbog persiflaže ‘Vile Velebita’ prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim ‘slučajem’. Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna", napisao je Duhaček tada.

#BiH