Objavljeno u kategoriji Sport na 01.09.2019 11:43:00

Nezadovoljstvo igrom, u narednom periodu analiza slabih tačaka u radu sportskog segmenta

Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Nakon teškog poraza u utakmici protiv gradskog rivala, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo održalo je hitan sastanak kako bi se razgovaralo o aktuelnim temama o potencijalnim uzročnicima oslabljene igre u posljednjem periodu. 

"Na sastanku je iskazano nezadovoljstvo i razočarenje igrom i odnosom na terenu u utakmici protiv FK Željezničara, a u narednom periodu rukovodstvo će se posvetiti analizi svih slabih tačaka u radu sportskog segmenta FK Sarajevo, te poduzeti adekvatne korake kako bi se ustanovila odgovornost za nastalu situaciju. 

O analizi situcije i iznalasku rješenja je upoznat i uključen i predsjednik Nadzornog odbora Nguyen Hoai Nam koji se trenutno nalazi u Sarajevu. 

Bez obzira na činjenicu što je određeni broj igrača u procesu oporavka od povreda, trenutni roster Fudbalskog kluba Sarajevo kojim raspolaže stručni štab ima dovoljan kapacitet i kvalitet da naivnost u igri i odsustvo motivacije i strasti nikako ne smiju biti prisutni kao što je to bio slučaj u proteklom periodu", saopćeno je iz FK Sarajeva. 

Sarajevo je sinoć na Grbavici od Željezničara poraženo s visokih 5:2.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android