Članak

Suze na promociji filma o bivšem fudbaleru Sarajeva

Muhamed je u samoj najavi zahvalio Borjani Vidović

SARAJEVO, (Patria) - U prepunoj sali Cinema City, u sklopu SFF-a, promoviran je dokumentarni film “Keli” autora poznatog novinara Federalne televizije Muhameda Bikića.

U prisustvu brojnih gostiju, filmskih i sportskih radnika, bivših saigrača pokojnog Želimira Vidovića Kelija, s dosta emocija, prisutna je publika sa suzama odgledala film i dugotrajnim pljeskom nagradila autora i njegove saradnike na filmu.

Muhamed je u samoj najavi zahvalio Borjani Vidović, supruzi pokojnog Kelija i njegovim kćerkama, zatim Mirsadu Sinanoviću, Namiku Vatrenjaku, kamermanina, montažerima, Amoru Mašoviću, te Dorđu Balaševiću, popularnom kantautoru.

Bikić je dugogodišnji sportski novinar. Novinarsku je karijeru počeo u Dnevnom avazu, Avazovom Sportu, zatim je sarađivao s radiom RSG, pisao u magazinu “Ljiljan, vodio specijalne emisije NTV Hayat, TV Sa, tv Alfa… Poznat je i kao književnik, napisao je , Hadžijsko drvo, “Po(r)uka, Sportski vremeplov…

Bikić je dobitnik ovogodišnje specijalne Plakete grada Sarajeva, koja se tradicionalno dodjeljuje na rođendan grada 6.aprila. Osim ove Muhamed je dobitnik i mnogih drugih novinarskih nagrada.

Film “Keli”, nominiran je već za neke festivale izvan BiH i najbolji je sportski dokumentarac urađen u domaćoj produkciji.

Film je rađen u produkciji TV Sa.

 

#Lifemagazin