Članak

Musemić optimističan uoči susreta protiv BATE Borisova

Kapiten Krste Velkoski kazao je da su imali dovoljno vremena da se upoznaju sa protivnikom, sa njihovim manama i vrlinama.

ZENICA, (Patria) - U okviru trećeg kola kvalifikacije za Evropa ligu Sarajevo u Zenici dočekuje ekipu BATE Borisova. Tim povodom danas je press konferencija u press salonu stadiona Bilino polje gdje su se prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

„Nadam se da smo se u proteklih desetak dana upoznali sa ekipom Bate Borisova. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan. O kakvoj ekipi se radi pokazuje to da su u 11 posljednjih godina igrali devet puta u grupnoj fazi Lige prvaka ili Lige Evrope. Protiv Celtica smo u dva meča postigli po pogodak. Nadam se da ćemo i sada. Šišić i Ahmetović se vraćaju i Mersudin će vjerovatno sutra početi utakmicu. Šansu vidim u svakom meču i na nama je da budemo pametni i disciplinovani i sigurno da ćemo dočekati svoju priliku protiv svake ekipe što smo pokazali protiv Celtica.”

Kapiten Krste Velkoski kazao je da su imali dovoljno vremena da se upoznaju sa protivnikom, sa njihovim manama i vrlinama.

"Pokušat ćemo to sutra na utakmici da iskoristimo i napravimo aktivan rezultat za revanš.”

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Evropa ligu između Sarajeva i BATE Borisova na rasporedu je sutra 8. avgusta na Bilinom polju sa početkom u 19:45 sati.

#Sport