Članak

Na Sokocu pronađena veća količina oružja i municije

Policijski službenici Policijske stanice Sokolac, lišili su slobode lica B.D. (1993.) i B.M. (1990.) iz Sokoca.

ISTOČNO SARAJEVO, (Patria) - Policijski službenici Policijske stanice Sokolac, lišili su slobode lica B.D. (1993.) i B.M. (1990.) iz Sokoca zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, „Nasilničko ponašanje“ i „Izazivanje opšte opasnosti“.

Lica se sumnjiče da su dana 03.08.2019. godine, upućivali prijetnje po život i tijelo oštećenim licima, te da su u ulici Sime Drljače na Sokocu ispalili nekoliko hitaca u vazduh iz vatrenog oružja.

"O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, te su policijski službenici PS Sokolac izvršili uviđaj. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu i saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva, izvršeni su pretresi na više lokacija i tom prilikom pronađena veća količina oružja i municije različitog kalibra. Nakon dokumentovanja predmeta protiv navedenih lica bit će podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Ugrožavanje sigurnosti“, „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, „Nasilničko ponašanje“ i „Izazivanje opšte opasnosti“", saopćeno je iz MUP RS. 

#CrnaHronika