Članak

Bentbaša Cliff Diving 2019: Pobjednici Dragan Milnović i Laura Rose

Brojna publika aplauzima je pozdravljala i nagrađivala skokove, ali i one takmičare koji su ipak odlučili odustati od skoka. 

SARAJEVO, (Patria) – Na petim međunarodnim skokovima „Bentbaša Cliff Diving 2019" koji su održani danas u Sarajevu pobjednici su Dragan Milnović iz Užica (Srbija) u kategoriji skok na glavu, a u kategoriji high diving - figurativni skokovi prvo mjesto osvojila je Laura Rose iz Sjedinjenih Američkih Država. 

Drugo i treće mjesto u skokovima na glavu osvojili su Sanjin Zejnilović iz Sarajeva i Danko Dangubić iz Konjica. U kategoriji high diving drugo i treće mjesto osvojili su Marko Pavlović iz Kragujevca i Aleš Karničik iz Maribora.  

Organizator sarajevskih skokova bh. skakač Dino Bajrić u izjavi za Novinsku agenciju Patria kaže da su današnji skokovi prošli bez problema unatoč vremenskim prilikama. 

"Iz Sarajeva je u svijet otišla jedna lijepa slika. Imali smo brojne goste, među njima i mostarska lasta Lorens Listo, a posebno sam sretan jer smo ugostili pobjednike Red Bull Cliff Divinga čiji su skokovi oduševili publiku", kazao je Bajrić koji je danas dobio i podršku Lorensa Liste osvajača 13 titula pobjednika u skokovima sa Starog mosta. 

Brojna publika aplauzima je pozdravljala i nagrađivala skokove, ali i one takmičare koji su ipak odlučili odustati od skoka. Učestvovalo je 20-ak takmičara iz nekoliko zemalja. 

Tokom pauze između dva seta skokova dok je žiri zbrajao ocjene, akrobatskim skokovima oduševili su gosti iz Australije i Meksika, trostruka prvakinja, osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poretku za 2019. godinu Rhiannan Iffland, te svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017. godine, osvajač bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku Jonathan Paredes. 

Generalni pokrovitelji bili su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Stari Grad dok je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić prisustvovao skokovima. 

#Lifemagazin