Članak

Sve spremno za 10. Međunarodni dječiji festival folklora Ilidža 2019

Jedan od organizatora festivala Adis Ćuhara nam je kazao kako je sve spremno za početak festivala

(Patria) - Udruženje za djecu i mlade “Nominativ”, baš kao i predhodnih godina, organizuje festival koji pored druženja, takmičenja i gostovanja preko 600 učesnika, organizuje i promociju, kako grada Sarajeva, tako i države Bosne i Hercegovine. Ovo je najveći folklorni festival revijalnog tipa u Bosni i Hercegovini na šta su u Nominativu dodatno ponosni.

Jedan od organizatora festivala Adis Ćuhara nam je kazao kako je sve spremno za početak festivala i kako svi sa nestrpljenjem očekuju dolazak prvih gostiju.

"Samo što smo završili sa prošlim festivalom počeli smo pripreme za novi. Godina je veoma brzo prošla i evo sada je sve spremno za desti jubilarni festival. Nekako ove godine je sve u znaku broja 10. Deseti festival, deset država... Radujemo se što ćemo okupiti ovako veliki broj učesnika u našem gradu. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti i da ćemo svi uživati tokom trajanja festivala", kazao je Ćuhara.

Pored predstavnika naš zemlje na festivalu učustvuju predstavnici Albanije, Crne Gore, Češke Republike, Grčke, Latvije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rusije, Slovačke, Srbije i Turske.Treba istaći da iz pojedinih države dolazi više kulturno umjetničkih društava koji će u toku festivala predstaviti tradicionalne igre iz svojih, ali i drugih zemalja, te će kroz razna druženja, nastupe i radionice predstaviti svoj narod, državu i kulturu.

Iz Nominativa su pozvali sve građane Sarajeva da tokom trajanja festivala posjete neki od sadržaja koje su pripremili i da uživaju, te da se upoznaju sa kulturama zemalja koje će se predstaviti na festivalu. 

#Lifemagazin