Članak

Za predsjednika HKD Napredak izabran Nikola Čiča

Predsjednik Nikola Čiča kaže da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Topića te da će ovo društvo i dalje pomagati najboljima.

SARAJEVO, (Patria) - Nakon trideset godina Hrvatsko kulturno društvo Napredak danas je dobilo novog predsjednika. Mladi i perspektivni Nikola Čiča izabran je na čelo HKD Napredak.

Prof. dr. Franjo Topić, čovjek koji je trideset godina doprinosio obnovi HKD Napredak, oprostio se danas od funkcije predsjednika. Profesor Franjo Topić imenovan je počasnim predsjednikom, a novoizabrani predsjednik dosad je obavljao funkciju dopredsjednika. Bivši je predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla. 

Predsjednik Nikola Čiča kaže da će nastaviti ostvarivati vizije profesora Topića te da će ovo društvo i dalje pomagati najboljima.

"Misija Napretka će ostati uvijek humana, jer sve što činimo kroz Hrvatsko kulturno društvo Napredak je na dobrobit ljudi bilo kroz kulturu ili konkretne društvene aktivnosti. Počašćen sam time što sam dobio priliku voditi Hrvatsko kulturno društvo Napredak. To je zaista velik izazov, ali vjerujte i velika čast", rekao je Čiča.

Počasni predsjednik HKD Napredak Franjo Topić kaže da će zauvijek ostati uz Napredak. 

"Fenomen je vrijedan pažnje da u 29 godina nismo imali svađu i nikada je nećemo imati. Napredak treba nastaviti kao i dosada širiti pozitivno ozračje u ovoj zemlji i na taj način slati pozitivnu poruku da je ovdje moguće solidno živjeti", poručio je Topić koji je kroz svoj rad doprinio razvoju mira i suživota u Bosni i Hercegovini. 

Novoizabrani dopredsjednici  HKD Napredak su Miroslav Landeka, Dražen Vikić-Topić, Mario Nenadić te Josip Križanović. U Središnju upravu izabrani su prof. dr. Franjo Topić, Venka Zorić, Sretko Tomić, Franjo Bratić, fra Mirko Filipović, Ivana Barišić, Josip Nikolić, Robert Petrović, Ivica Kovačević, Danijel Stanić.

Novi Nadzorni odbor čine Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran. 

Profesor Franjo Topić ostat će zapamćen kao čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos širenju mira u Bosni i Hercegovini, ali i koji je posljednjih godina pozivao ljude da ostanu u ovoj zemlji. Profesor Topić dobitnik je brojnih međunarodnih i državnih nagrada i priznanja, a posljednja koju je primio u aprilu u Sarajevu je najveće priznanje Šestoaprilska nagrada Grada Sarajevo. 

#BiH