Članak

Uhapšen sveštenik u Višegradu, pronađeni eksploziv i municija

Kako mediji nezvanično pišu riječ je o svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu.

(Patria) - Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo realizuje na području opština Višegrad i Rogatica operativnu akciju kodnog naziva „Lotika“ koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, saopćeno je iz MUP RS. 

"U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području Rogatice i jednoj u Višegradu, a slobode je lišeno lice B.G. koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. U pretresima je nađeno i izuzeto oko 2 kg različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog dejstva MRUD, više komada municije različitog kaliba, više SIM kartica i mobilnih telefona", saopćeno je iz MUP RS. 

U toku je kriminalistička obrada lica lišenog slobode. Kako mediji nezvanično pišu riječ je o svešteniku Srpske pravoslavne crkve sa eparhijom u Višegradu.

#CrnaHronika