Članak

Dodik uputio rođendansku čestitku Donaldu Trumpu

Dodik je od početka 2017. godine pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država

(Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio rođendansku čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu

„U povodu Vašeg rođendana želim Vam dobro zdravlјe, ličnu  i porodičnu  sreću, kao i mnogo uspjeha na odgovornoj dužnosti koju obavlјate.​ Želim Vam da na najbolјi način vodite politiku koja će doprinijeti miru i stabilnosti u cijelom svijetu, što je za građane BiH od posebne važnosti. Ovo je prilika  da Vam se zahvalim na Vašem  jasnom stavu da Amerika pod Vašim rukovodstvom odbacuje ideologiju globalizma i podržava doktrine patriotizma u cijelom svijetu“, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Dodika.

Dodik je od početka 2017. godine pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država. Sankcije podrazumijevanju zabranu putovanja u SAD i blokiranje imovine na američkom teritoriju. Također, Dodiku je zabranjeno poslovanje s američkim državljanima.

Dodik je ranije najavljivao da će administracija Donalda Trumpa ukinuti sankcije prema njemu, ali to se nije desilo, piše Novinska agencija Patria.
 

#BiH