Članak

Njemački GROHE predstavio nove tehnologije na sarajevskim Danima arhitekture 

 U povodu Dana arhitekture koji su se ovih dana održavali u Sarajevu, vodeći svjetski proizvođač sanitarne opreme, njemačka firma GROHE, upriličila je gala event za arhitekte

SARAJEVO, (Patria) -  U povodu Dana arhitekture koji su se ovih dana održavali u Sarajevu, vodeći svjetski proizvođač sanitarne opreme, njemačka firma GROHE, upriličila je gala event za arhitekte, na kojem je predstavila proizvodne novitete kao i nove, inteligentne tehnologije i inovacije.

Sarajevski Dani arhitekture već dugi niz godina predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini, a okupljajući važna imena s regionalne arhitektonske scene, imaju izuzetnu važnost u segmentu arhitekture, dizajna, urbanizma i prostornog planiranja. Kompanija Grohe, kao najpoznatiji svjetski proizvođač sanitarija, već četvrtu godinu za redom svojim učešćem na Danima arhitekture i predstavljanjem inteligentinih tehnologija koje su sastavni dio Grohe novih proizvoda, daje podršku mladim arhitektima i razvoju njihovih potencijala kako bi se stvorila nova kvalitetna i savremena arhitektonska ostvarenja.

„Dani arhitekture idealna su poveznica u edukaciji i prezentaciji noviteta između struke i budućih generacija arhitekata. To je vrlo bitno jer potrošači iz temelja mijenjaju način na koji definišu i koriste svoj životni prostor. Danas, više nego ikada, inovacije i dizajn proizvoda ovise o razumijevanju tih trendova jer su potrošači skloni odabiru integrisanih rješenja za pojedine proizvode.“, istaknula je Martina Džoja Barišić, marketing managerica iz Grohe-a za područje jugoistočne Europe.

Jedan od organizatora Dana arhitekture, arhitekt Nedim Mutevelić, tom je prilikom naglasio: „Izuzetno cijenimo saradnju sa kompanijom Grohe jer upravo podrška u stvaranju i razvoju novih ideja koju Grohe daje našoj zajednici, nemjerljiva je vrijednost za cjelokupnu ahitektonsku scenu. Dani arhitekture su regionalna platforma koja cijelu godinu kroz različite događaje radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca na polju arhitekture i dizajna, poticanju umrežavanja među arhitektima u regiji i promociji mladih arhitekata.“

#Biznis